Kockkniv
En japansk kockkniv, gyuto, med 214 mm långt blad
Med fantistiskt färgsprakande design sticker Hatsukokoro Hayabusa verkligen ut ur mängden. Bladet kallas 'rainbow damascus' och det får sitt spektakulära utseende genom att flera lager koppar, mässing och rostfritt stål välls samman. Den skärande eggen tillverkas av kolstålet aogami#2 vilket ger en imponerande vass egg som är lätt att slipa. Hela bladet har slutligen fått en dimmig finish med en spegelblank egg. Handtaget bidrar starkt till den exklusiva känslan. Träslaget är stabiliserad björkrot som fått en åttakantig form.
Kärnstål: Aogami#2 kolstål (63 HRC).
Kappa: Koppar, mässing och rostfritt stål.
Vikt: 174 gram
Bladhöjd: 46 mm
Bladlängd spets till häl: 214 mm
Tjocklek bladrot: 2,5 mm
Tjocklek mitten: 2 mm
OBS: Kolstål är inte rostfritt så eggen ska alltid torkas torr efter användning. Viss oxidering av bladsidan kan ske med tiden, tex genom att koppar kan mörkna. Vi rekommenderar att du torkar bladet torrt efter användning, och polerar vid behov. Lite olja på bladet skadar aldrig, och ger bladet vacker finish.